Mi a ThetaHealing® és hogyan tud segíteni?

 

A ThetaHealing® egy olyan  gyors és hatékony és egyszerű vizualizációs módszer, amely önmagában alkalmazva akár azonnali változást hozhat életed bármely területén.

A ThetaHealing® a théta agyhullámokat használja fel ébren és éberen arra, hogy a változásokat hozzon létre.

Théta agyhullám az alfa es a delta agyhullám közötti átmenet, egy mély meditációs szint, amin a legfogékonyabb az agy és ahol hozzáférhetünk a tudatalattihoz.

Életünk 90%-át a tudatalattink irányítja és csak a maradék 10% zajlik tudatos szinten. A tudatalatti különösen fogékony az érzelmekre, a benne eltárolt érzelmek pedig átitatják tudatos gondolatainkat. Ha tudat alatt hiszünk valamiben, akkor minden cselekedetünket ez a gondolat fogja irányítani. Agyunk a nap 24 órájában azon dolgozik, hogy a tudatalatt eltárolt gondolatok, képek valósággá váljanak. Minden, amit tudat alatt hiszünk, valósággá válik.

ThetaHealing®-el könnyedén hozzáférhetünk a tudatalattinkban található korlátozó hitrendszerekhez és érzelmi mintákhoz.

ThetaHealing® abban tud segíteni, hogy feltérképezzük azokat az akadályokat amelyek a céljaid elérését késleltetik vagy hátráltatják, megkeressük egy adott fizikai vagy lelki probléma hátterét és a kapcsolódó programokat, blokkokat, feloldjuk és pozitív támogató érzelmi mintákat letöltünk.

A Feltétel Nélküli Szeretet energiájának segítségével és a tiszta szándék erejével elengedjük a korlátozó érzelmi és gondolati mintáinkat és megtanítjuk a tudatalatti elmének a hiányzó érzelmeket.

A ThetaHealing®  módszer megalkotója az amerikai Vianna Stibal, aki saját felépülését követően kezdte el a technikát alkalmazni másokon, majd tanítani is azt.

Ha többet szeretnél megtudni a ThetaHealing technikáról, látogass el a www.thetahealing.com oldalra.


 

Melyek azok a területek ahol a ThetaHealing® segíthet?

  • Fizikai betegségek és a mögöttük megbújó mentális, érzelmi traumák kezelése
  • Stressz-kezelés a kapcsolatokban, a munkahelyen vagy otthon
  • Önszabotáló minták, fóbiák, szenvedélybetegségek kezelése
  • Harag, sajnálat, neheztelés és egyéb traumák elengedése
  • Pénztelenség, a pénzzel kapcsolatos negatív minták elengedése
  • Önbecsülés és bizalom újraépítése
  • A minőségi élet és körülményeinek megteremtése
  • Az ideális partner, munka, ház, élethelyzet megteremtése
  • Spirituális fejlődés
  • Ideális testsúly kialakítása

 


 

Agyhullámok

 

 

Az agyhullámoknak öt frekvenciáját különböztetjük meg: Béta, Alfa, Théta, Delta és Gamma.

 

BÉTA

Amikor gondolkozol, beszélsz, és kommunikálsz, az elméd béta-állapotban van. Eben a pillanatban is. A béta-hullámok frekvenciája másodpercenként 14 -28 ciklusú. Béta-állapot, amikor éber és aktív vagy.

 

ALFA

Alfa-állapotban az agyhullámok frekvenciája másodpercenként 7-14 ciklusú.  Az alfa-állapotot ellazult, meditatív állapotként jellemezhetjük.

 

THÉTA

A théta az ellazulás nagyon mély állapota. Ekkor az agyhullámok másodpercenként 4-7 ciklusú frekvenciára lassulnak. A théta-agyhullámokat tekinthetjük a tudatalattinknak is, hiszen ezek irányítják az elménk tudatos és tudattalan tartalmai közötti területet. Ezek tartalmazzák az emlékeket és az érzéseket, és ugyancsak ezek felelnek a gondolkodásmódunkért, a hiedelmeinkért, és a viselkedésünkért. A théta-agyhullámok kreatívak, ösztönzőek, és spirituális érzékelés jellemzi őket.

Ebben az állapotban képesek vagyunk a tudatos elme szintje alatti cselekvésre. Ez az álomállapot első fázisa.

 

DELTA

A delta-állapot a mély alvás fázisában következik be. Ekkor az agyhullámok frekvenciája másodpercenként 0-4 ciklusúak.

A Delta hullámok bizonyos frekvenciái elősegítik a növekedési hormon előállítását, amely hormon felelős a gyógyulásért és regenerációért. Ezért van az, hogy az alvás, különösen a mély alvás, elősegíti a gyógyulási folyamatokat.

A delta agyhullám a tudatalatti jele, a hely ahonnan a megérzés érkezik. Ez azt jelenti, hogy nemcsak alváshoz és regenerációhoz ideális, hanem a tudatalatti eléréséhez is, amely segít információkhoz jutni és feltölteni az agyat.

 

GAMMA

A gamma-agyhullámok a tanuláskor, és információ továbbításakor jelennek meg. Ezek az agyhullámok serkentik a béta-endorfinok kiválasztódását. A gamma-állapot a magas szintű mentális tevékenységek – mint például az érzékelés és a tudatosság – kísérője.  Ekkor az agyhullámok másodpercenként 40-5000 ciklusúak.

A gamma-théta állapot a legalkalmasabb az azonnali gyógyulásra. Az azonnali gyógyulás pillanatában az agy képes 4-es ciklusról 5000-es ciklusra váltani.

Vészhelyzetben az agy folyamatosan oda-vissza vált théta és gamma között, és ekkor csak a két frekvencia van jelen. Úgy tűnik, hogy ilyen helyzetekben ez a test természetes válasza.

 

Az agyhullámok és a gyógyítás

Tudósok felfedezték, hogy egyes agyhullámok (különösen az alfa, théta, és a théta-gamma) a következőkre képesek:

–          stresszoldás és szorongás tartós és valódi csökkentése

–          mély fizikai ellazulás és szellemi letisztultság előidézése

–          a szóbeli képességek és teljesítmény, valamint az IQ javítása

–          a két agyfélteke összehangolása

–          eleven és spontán mentális képalkotás és képzeletgazdagság, kreatív gondolkodás előidézése

–          fájdalomcsillapítás, eufórikus állapotok támogatása, és az endorfin felszabadulás serkentése